ГЕРБ: Предлагаме таван на финансовите претенции на далечни роднини на загинали при катастрофа

11:10, 13 ное 18 / Политика 25 1352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ предлага таван на финансовите претенции на далечни роднини на загинали при катастрофа. Това обяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова на извънредно изявление в Народното събрание.

"Предлагам таван до 5 000 лв. на неимуществено защитени на починал на всички роднини - извън тесния кръг роднини, което значи родители, деца, съпруг, съпруга. Става въпрос единствено за неимуществени вреди и то само за роднини на починали", поясни Стоянова.

"Ако това предложение не се приеме, означава, че Гражданската отговорност може да се увеличи двойно, тройно и повече", категорична е Стоянова.

"Бяха изговорени много силни думи, че цена на човешки живот не може да се поставя. Така е, но трябва да има граници на искането", добави още Стоянова.

"Поискали сме с финансовия министър среща с президента. Надявам се днес или в сряда да успеем да се срещнем с него. Искам, когато той заема някаква позиция, тя да е информирана и се надявам, че когато разбере позицията ни, той да ни подкрепи", обясни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама