Горанов: Не можем да кажем на хората ''приберете се, цената ще падне'' (ОБНОВЕНА)

18:05, 13 ное 18 / Политика 25 1530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Макар и съвсем минимално с промените в закона искаме да стимулиране купуването на нови автомобили, това за президента Румен Радев явно е грешно. Не мога да се съглася с мотивите му, че бедността е фактор на управлението. Много силен дебат трябва да се проведе за общоприети европейски ценности. От една страна Радев казва, че трябва да купим нови скъпи самолети, а от друга - да не си взимаме нови коли". Така финансовият министър Владислав Горанов коментира президентското вето върху промените в закона за корпоративното подоходно облагане пред bTV.

Той обаче поясни, че дебатът в ГЕРБ как да се реагира на ветото на Радев още не е приключил.

"Гражданската отговорност" трябва да е от автомобила, иначе би трябвало да я плаща всеки, който има шофьорска книжка. Трябва ли всеки български гражданин с книжка да плаща годишна "Гражданска отговорност", категоричен бе той. Собствеността на автомобила е ясна, допълни Горанов.

Атаката срещу правителството, че цената на петрола расте е разбираема, но няма как да кажем на тези хора „приберете се, цената ще падне”, коментира още той.

Ще предложим в най-кратки срокове всяка касова бележка на бензиностанция да съдържа търговската надценка и елементите на цената, които влизат в кайната цена на горивото. Това обяви Горанов.

„Имах среща с премиера Борисов и смятам да предложа изменения в наредбата за регламентиране на плащанията и продажбите, които ще повишат доверието в системата. Наредбата е по-известна като наредба за касовите апарати.

Ще предложа да задължим всеки търговец на дребно на горива, когато издава касов бон, да посочва на отделен ред акциза, ДДС, както и цената на горивото без акциз и ДДС. Със съответните законодателни изменения можем да отидем и по-напред и да се посочва и търговската надценка в касвата бележка”, обясни още министър Горанов.

По думите му така във всеки фискален бон ще се посочи колко отива за държавата и колко е за търговеца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама