Мостове от спагети ще строят за шеста поредна година във Varna Spaghetti Engeneering

20:00, 14 ное 18 / Култура 25 1623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За шеста поредна година Варненският свободен университет „Черноризец храбър“ организира състезанието за креативни умения за ученици от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия и студенти Varna Spaghetti Engeneering на 17 ноември. Участниците ще строят мостове от спагети, които да са устойчиви на натоварване и в същото време да са атрактивни.

За пръв път тази година състезанието ще бъде с международно участие. В него ще се включат 14 ученически отбора от 8 професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия от страната. В студентската секция ще вземат участие 10 отбора от студенти от България и Украйна.

Другата новост в рамките на събитието е специалният фотоконкурс за журналисти. В него най-добрата снимка, направена по време на представянето на проектите, ще бъде отличена заедно. Ще бъдат селектирани и още 11 снимки, които ще влязат в благотворителен календар.

Наградният фонд за конкурса е 250 лв., а средствата от продажбата на календара ще бъдат предназначен за обучение на деца в неравностойно положение. Гласуването ще се проведе он-лайн на facebook страницата на Варненския свободен университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама