Веселин Марешки и Кръстина Таскова също се отказаха от имунитета си

10:40, 14 ное 18 / Политика 25 1447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и зам.-председателят на парламентарната група на партията Кръстина Таскова са се отказали от имунитета си като народни представители, стана ясно по време на брифинг в парламента. Новината обяви лидерът партията Марешки.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на общо трима от ВОЛЯ, а народният представител Пламен Христов първи се отказа от него. Спрямо тях, по досъдебно производство, започнало в ОП Варна, са повдигнати и предявени обвинения за изнудване. По предявено предно искане на главния прокурор, всеки от тримата народни представители е изразил писменото си съгласие за снемане на имунитет.

Понастоящем делото е прието по компетентност от Специализираната прокуратура, като наблюдаващият прокурор, с оглед събраните доказателства, е приел, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на Веселин Марешки, Кръстина Тодорова и Пламен Христов и за престъпление - сговаряне на извършване на престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага. Даденото вече съгласие от народните представители не включва и обвинението за това престъпление. 

Обвиненията касаят дейност на Веселин Марешки като съдружник и управител на „Фармнет“ ООД – Варна, а на Кръстина Таскова и Пламен Христов като регионални мениджъри, свързана с отправени заплахи за увреждане на имуществото към собственици на аптеки, с цел те да бъдат принудени да поемат имуществени задължения – да закупуват лекарства и лекарствени средства само от „Фармнет“ ООД, при неизгодни за тях условия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама