Осветяват НДК с цветовете на дъгата за Деня на толерантността

18:20, 14 ное 18 / Любопитно 25 1047 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фасадата на един от символите на столицата – Националния дворец на културата, ще бъде осветена в цветовете на дъгата по повод Международния ден на толерантността.

Сградата на НДК ще свети между 20:00 и 21:00 часа на 16 ноември в знак на уважението към различията, многообразието на култури и традиции, както и в защита на всички форми на индивидуална човешка свобода. Инициативата се нарежда сред разнообразието от обществени и социални каузи, които НДК подкрепя чрез осветяване на фасадата си.

С осветяването на НДК в цветовете на дъгата, София се нарежда до редица световни градове с подобни инициативи, сред които Вашингтон, Ню Йорк, Сан Франциско, Тел Авив, Берлин, Брюксел, Дъблин, Лондон и други. Това е третият път, в който конгресният център свети в цветовете на толерантността.

За първи път НДК е осветен по подобен начин през 2015 г.,отново за Международния ден на толерантността. През 2017 г. Емблематичната сграда бе озарена от цветовете на дъгата в навечерието на 10-годишнината от шествието София Прайд.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама