Продават на търг бижутата на Мария Антоанета

17:20, 14 ное 18 / Любопитно 25 1323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бижутата на кралица Мария Антоанета отиват на търг, съобщи BBC. Аукционът се смята за един от най-важните в историята на търговете.

Накитите на кралицата не са показвани публично от 200 години и включват перлени и диамантени огърлици, обици и колиета. Търгът ще се проведе в Женева, Швейцария в сряда.

Едно от най-скъпите бижута, участващи в аукциона, е огърлица, направена от естествени перли и диаманти. Тя е оценена на 2 милиона долара. 

Друга огърлица с три реда диаманти и перли се очаква да достигне сумата между 200 000 и 300 000 долара и е в комплект с обици с перли и диаманти. Пръстен с част от нейната коса ще достигне ще струва между 8 000 и 10 000 долара.

Съкровищата са били тайно изнесени от Париж през 1971 г. докато крал Луи XVI, неговата кралица и техните деца са се подготвяли да избягат по време на френската революция. Мария Антоанета е австрийска принцеса преди да се омъжи за френския крал Луи XVI. Нейният екстравагантен начин на живот я превръща в една от най-мразените фигури в годините на Френската революция. Тя е обезглавена през 1793 година на 37 години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама