Петролната и газова асоциация предложи мерки срещу високите цени на горивата

13:10, 15 ное 18 25 1384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мерки за нормализиране на пазара и намаляване на цените на горивата са подготвили от Българската петролна и газова асоциация (БПГА). Предложенията са обсъдени на среща тази сутрин с вицепремиерът Томислав Дончев.

„Предложихме няколко мерки. Предложение за намаляване на цената на горивата, анализи на пазара и т.н. Следва да се обсъдят и с Управителния съвет, но отидохме с конкретни предложения. Това, което обсъждаме са включително и мерки, които изискват държавна намеса, някои от тях и промяна в законодателството, т.е. не е нещо, което може да се случи в рамките на ден-два. Има и такива мерки, но има и мерки, които изискват промяна в законодателството. Търсим своя начин да дадем своя принос за нормализиране на пазара” , каза изпълнителният директор на Българската петролната и газова асоциация Андрей Делчев.

“До края на деня мерките ще бъдат съгласувани и с управителният съвет на асоциацията”, съобщи Делчев.

В последните две седмици цените на бензина паднаха значително – с над 15 стотинки за литър. Дизелът също струва по-малко, въпреки че спадът не е толкова голям. Според петролната и газова асоциация поевтиняването няма нищо общо с протестите, а с международните пазари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама