Глобиха оператора на сметище в Русе заради пожар

15:00, 15 ное 18 25 1332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Глоба от 1500 лева е наложена на оператора на русенското сметище за това, че е допуснал да възникне пожарът на 3 ноември и по този начин е бил замърсен въздухът на Русе. Този пожар стана повод за протести сред русенци за чист въздух миналата събота.

Операторът на регионалното депо - фирма „Берос ООД“ е с наложена глоба от 1500 лева от страна на общината, а отделно ще търпи административна санкция от Регионалната екоинспекция, чийто размер ще бъде определен по-късно.

Това стана ясно след поредица от проверки на контролните органи след възникналия около 13.00 часа на 3 ноември пожар на сметището. Установено е, че палежът не е умишлен, предаде БНР.

„По наше мнение причината за възникналия пожар е самозапалване на сметищния газ. Това не е само констатация на оператора, а и на компетентните органи, а именно Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", каза кметът на Русе Пламен Стоилов.

Като причина за разрастването на огъня обаче кметът определи лошата работа на пожарникарите. „Има държавни институции, чието задължение е да реагират в такива ситуации. Лично за мен те реагираха супер непрофесионално. Визирам пожарната“, каза Пламен Стоилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама