Психолог ще помага на родители на недоносени бебета във Варна

16:10, 15 ное 18 25 1149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Психологическа помощ за родители на недоносени бебета е най-новата услуга, предлагана в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. Отделението за новородени и недоносени бебета е единственото във Варна, в което има база за настаняване на родилките и те могат да останат заедно с децата си до окончателното им изписване. Това съобщиха от лечебното заведение по повод предстоящия Световен ден на недоносените деца – 17 ноември, в който традиционно екипът акцентира върху информираността за последващите грижи, от които се нуждаят те. 

От 2013 г. в Отделението за новородени и недоносени се прилага т.нар. кенгуру грижа, която позволява на майката да е до бебето си, докато то е в лечебното заведение като особено внимание се отделя на кърменето. През това време екипът помага на майките да придобият умения да се грижат за децата си като участват във всички моменти, включени в режима им - къпане, бодърстване, обличане, масаж.

За бебета, настанени за доотглеждане се грижат мултидисциплинарни екипи от специалисти. Рехабилитацията започва още от кувьоза. Същевременно на разположение на родителите е психолог, който им помага да преодолеят стреса.

При изписването на родителите се разяснява полезността на рехабилитацията при недоносените. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама