Остри реакции в НС на думите на депутат от НФСБ, че децата с увреждания са ненормални

13:25, 16 ное 18 / Политика 25 1545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Остри реакции в Народното събрание, след като депутат от Националния фронт за спасение на България отново обиди децата с увреждания.

Петър Петров заяви вчера, че те трябва да бъдат настанявани в домове, за да могат родителите им да работят, а за тях да се полагат специализирани грижи. Той нарече тези деца „ненормални във всяко едно отношение”.

Днес Петров трябваше да обясни думите си, но така и не го направи. Реагираха обаче всички останали.

ВМРО се разграничиха, БСП осъдиха тези думи с декларация от парламентарната трибуна, остри реакции имаше и от ГЕРБ и ДПС.

„Не съм чул това интервю и не съм чул тези коментари, които е направил колегата народен представител. Мога да кажа, че подобни изказвания не бих направил, нито пък колега от нашата парламентарна група. В тази посока мога само да се извиня”, каза лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Това е в политиката, някой път трябва да се извиняваш и за други грешки, но няма как”, допълни той.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ обаче никакви извинения вече не вършат работа. „Нещо повече – ние определихме ситуацията и с цялостното им поведение като воденичен камък не само на шията на ГЕРБ, а на цялата страна. Или отстраняване на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е за цялото общество”, обобщи Карадайъ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама