Каракачанов: Няма разкол в правителството по Пакта за миграцията

13:45, 16 ное 18 / Политика 25 1249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма разкол в правителството по Пакта за миграцията, защо да има, коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпрос в парламента, предаде БТА.

Той припомни, че Коалиционният съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти" е взел решение, че България няма да подкрепи Пакта за миграция. Ако искаме да се грижим за бежанци от война, имаме конвенция за бежанците на ООН, добави вицепремиерът.

"Този глобален пакт за миграция на мен ми намирисва на документ, който ще подготви глобалното преселение на народите", каза Каракачанов и посочи, че вътре има доста обезпокоителни текстове като този, че страната, в която се озоват тези кандидат мигранти, ако те нямат лични документи, е длъжна да им издаде такива. Нали се сещате какво означава, ако в България дойдат 100 хиляди афганистанци, пакистанци, без значение какви, ние трябва да им дадем български лични документи и, ако не ги приемат в някоя от западноевропейските проспериращи държави, тези хора си остават при нас, добави той.

По думите му отделно здравеопазване, социално осигуряване, образование за тези хора ще "легне" върху бюджета на приемащата страна. Ако някои от развитите западноевропейски държави имат желание да преселват хора в собствените си страни, да бъдат така добри да организират въздушен транспорт и да ги пренасят от Афганистан директно в Германия примерно, коментира Красимир Каракачанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама