Три съвета, които ще ви помогнат в подготовката на коледната вечеря

09:00, 25 дек 18 / Любопитно 25 1461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коледа е празникът, който освен топлина и уют, носи и бъркотия в кухнята. Затова сме ви подготвили няколко съвета как да се справите по-лесно с коледната вечеря, за да се насладите спокойни и щастливи на зимната празнична вечер, споделена със семейството.

1.    Разчистете хладилника

Премахнете всичко, което е с изтекъл срок на годност, дори онези изсъхнали плодове и зеленчуци, за които все нямате време. Изчистете го от всичко ненужно и го подредете така, че да виждате с какво разполагате. Това улеснява следващата стъпка, а имено...

2.    Направете списък с необходимите продукти за рецептите, които сте избрали

Много по-лесно ще е да запишете точно от какви продукти се нуждаете, за да приготвите вечерята. Не купувайте нищо излишно, тъй като пазарът изкушава, а портфейлът е чувствителен. Купете това, което ще ви трябва, за да може и хладилникът да не се претрупва с излишни продукти, които по-късно отново ще трябва да изхвърлите.

3.    Придържайте се към по-простите рецепти

Празникът не е най-добрата идея да импровизирате в кухнята, за да впечатлите семейството и приятелите си. Ами ако не се получи? Спестете време и заложете на любимото ястие, в което сте най-добри. Така шансът да се провалите е минимален.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама