БСП поиска орязване на депутатските заплати с 543 лева

14:50, 20 ное 18 / Политика 25 862 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатските заплати да се намалят с 543 лв. Такова предложение ще внесе БСП в парламента. В проекторешението им ще се задължи финансовият министър да намери нова формула за изчисляване на депутатските заплати, като тя е по-близо до минималната, а не до средната за страната.

“Неморално, несправедливо и сбъркано е да си увеличаваме заплатите в момент, когато хората протестират срещу ниските си доходи”, обясни соцлидерката Корнелия Нинова. Тя обясни, че увеличението на депутатските заплати е 18% спрямо началото на работата на този парламент. “Къде по света заплата се определя по този начин, без да се отчете производителност”, попита тя.

Още при старта на този парламент БСП поиска замразяване на заплатите на депутатите на 2976 лв. - на нивата от края на миналия парламент. След това постави въпроса през април, но мнозинството пак го отхвърли.

“Не се справяме с тази битка”, призна Нинова. Затова се обърна към президента и омбудсман, защото вярвала в чувството им за справедливост. “Търсим всякакво подкрепа - морална, публична, за да възстановим поне някаква справедливост”, каза тя.

“Това, които правим в момента, е ритуално самоубийство. Десетки са по улиците с протест за доходи и заплати, а ние вдигаме своите - това е все едно да си слагаме сами въжето на врата”, смята Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама