Жители на Кубрат блокираха пътя за Русе

15:55, 21 ное 18 25 1787 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пореден протест на жителите на Кубрат заради лоши пътища и високи данъци. Въпреки силния дъжд, недоволните блокираха главния път за Русе на изхода от Кубрат.

Хората се оплакват от многобройните дупки по пътищата и към Русе, и към Разград. Твърдят, че от Пътната агенция са обещали да започнат ремонти още миналия месец, но все още нищо не се случва. Жителите на Кубрат се заканват да продължат с протестите.

За да се срещне с тях на място пристигна и областният управител Гюнай Хюсмен, съобщиха от областната администрация. Хората коментирали, че при предишни срещи с представители на държавни институции са поети ангажименти по пътната инфраструктура, които според тях не са изпълнени.

Областният управител уверил недоволните, че държавата полага усилия за подобряване на пътната инфраструктура, но това се случва поетапно. Той обяснил, че до 20 декември тече срокът за подаване на оферти за обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта на 47 километровия път от Кубрат към Русе. Продължава работата и по изготвяне на проект за ремонт на пътя от Разград към Кубрат, като междувременно са запълнени част от дупките по това шосе.

Тези дейности са на стойност 30 000 лева, посочил областният управител. Той заявил още, че с 380 000 лева пък е ремонтиран друг път в региона - от Кубрат към Тутракан. Хюсмен уверил протестиращите, че работата за подобряване на пътната инфраструктура в региона ще продължи.

Протестът беше организиран от сдружение "Потомци на Дуло".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама