НСО разпореди проверка заради видео на пререкание между офицер на службата и катаджия

17:57, 21 ное 18 25 2087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) генерал майор Данчо Дяков е назначил проверка заради видео, публикувано във Facebook. В него се вижда как служител на Пътна полиция е спрял за проверка автомобил на службата за охрана и води пререкание с шофьора.

От НСО не коментират изнесените твърдения, че автомобилът се е движил в насрещното движение по булевард „Фритьоф Нансен“ в София, нито дали по това време в него е била съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева. Уточняват обаче, че ако се докажат нарушения на техни служители, ще бъдат взети необходимите мерки.

От МВР допълват, че няма да коментират случая.

Столичанинът Богдан Асенов, чийто глас се чува зад кадър, твърди, че по обяд е станал свидетел на любопитната случка. Според него служителят на пътна полиция е спрял бронирания мерцедес, тъй като колата се е движела в насрещното движение.

Богдан Асенов не е заснел нарушението, а спорът между катаджията, шофьора на мерцедеса и охранителка от НСО. Според мъжа от разговорите ставало ясно, че те са от ескорта на Радева. В социалните мрежи тече дебат дали съпругата на Румен Радев е била в автомобила.

Според експерт по сигурността присъствието на служителка от НСО потвърждава, че Десислава Радева е зад тъмните стъкла на черния автомобил. От видеото, заснето от Богдан Асенов, се вижда, че спорът е сериозен и емоционален. Между полицая и офицерката от НСО очевидно има дебат кой колко години работи в системата. Жената споменава цифрата 18 години.

"24 часа" съобщава, че брюнетката е един от най-опитните кадри на НСО. Тя е част от екипа, който охранява Десислава Радева, а преди това е отговаряла за сигурността на Зорка Първанова.

"Обърнете се към НСО", лаконична беше самата Десислава Радева, запитана от "24 часа" дали е била в автомобила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама