Личните данни на клиенти на Amazon станаха достъпни заради грешка

08:10, 22 ное 18 / Свят 25 1153 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Личните данни на редица клиенти на интернет сайта на американската компания Amazon са станали достъпни заради техническа грешка, съобщи телевизия Си Ен Би Си.

Редица клиенти на сайта Amazon са получили електронни съобщения от компанията, в която тя ги предупреждава, че тяхната електронна поща е станала непреднамерено публично известна заради техническа грешка.

Това не е станало по вина на клиентите и по тази причина те не трябва да променят паролите си или да предприемат каквито и да било други действия.

В открит достъп са се оказали също така имената на редица клиенти.

От Amazon съобщиха малко по-късно, че този проблем е разрешен. „Отстранихме проблема и информирахме клиентите, които са могли да бъдат засегнати“, се казва в изявление на компанията, цитирано от телевизията.

От Amazon не уточниха броя на потребителите, чиято лична информация е станала обществено достъпна, но подчертаха, че електронните система на компанията не са били атакувани от хакери и не са били пробити.

Научавайки адреса на електронната ви поща, злосторниците могат да ви изпратят фалшиви съобщения и да се опитат да получат достъп до паролите на клиентите на сайта на Amazon.

Amazon е най-голямата корпорация в света, тя продава стоки и предлага услуги по интернет. Основана е през 1994 г. от бизнесмена Джеф Безос, който по данни на списание „Форбс“, е най-богатият човек в света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама