Собственикът на питбула за инцидента с учителя: Той риташе кучето, предизвика го

09:10, 22 ное 18 / Общество 25 403 Topnovini
1

Нова версия за неприятния инцидент с куче в София. Собственикът на питбула, който нахапа преводача проф. Иво Панов  пожела да сподели неговата версия за инцидента, тъй като според него разказаното от професора не е истина. Симеон Бойков живее в Канада, а в София се е прибрал за кратко. Занимава се с обучение на кучета и заедно с питбула Слик, отглежда и болонки.

„Хората не познават кучешката психология, за съжаление. Професорът риташе кучето. Той предизвика ситуацията. Аз бях на 50 метра от мястото”, заяви пред Нова телевизия Симеон Бойков.

„Нито едно куче няма намордник. Ние идваме, за да си пуснем кучетата без намордници и да тичат. Затова е и тази огромна поляна. Намордникът е хубаво нещо, когато не знаеш как да възпитаваш кучето си. Ако сложа намордник на моето куче, какво прави то, когато някой започне да го хапе и да го рита”, попита той.

По думите му има очевидци на случилото се, които могат да потвърдят твърденията му, че питбулът е бил ритан.

„Професорът насъска кучето си срещу моето. Немската овчарка трябва да бъде също с намордник, но не беше”, обясни още Бойков.

Той поясни, че не се е притекъл на помощ, защото не е бил помолен: „Аз не помагам на хора, които не искат помощта. Г-н професоре ще ви помогна с обучението на кучето”.

Жена, която е гледала питбула за 10 дни заяви, че кучето не е обучавано да напада и атакува хора: „Аз съм го гледала 10 дни с моето куче, нямахме никакъв инцидент, никакъв проблем”.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани