Бившият охранител, убил съпругата си публично, получи 30 години затвор

13:15, 22 ное 18 25 1661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пазарджишкият окръжен съд определи максималните 30 години затвор за бившия охранител Георги Генов, който уби по особен жесток начин съпругата си от ревност.

Делото е прецедент, тъй като това е втора присъда на първа инстанция, дадена в рамките на пет месеца. Предишната, от 25 години лишаване от свобода, не успя да влезе в сила, тъй като съдията бе забравил да подпише присъдата.

Предишният път делото се гледа по съкратената процедура, а пълните самопризнания на Георги Генов и разказа на свидетелите се оказаха основна теза на обвинението.

Поради липсата на съдийски подпис обаче, апелативните магистрати приеха присъдата за невалидна. Това наложи нов съдебен процес с нов съдийски състав и обвинител. И ако предишният прокурор пледира 25 години затвор, то прокурор Ангел Панков поиска максималната присъда, която позволява съкратения съдебен процес. Така Георги Генов получи 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 200 000 лева обезщетение за дъщерите си.

Убийството стана в центъра на Пещера в края на миналата година пред погледа на много свидетели. Жената многократно бе наръгана с нож за това, че е решила да напусне съпруга си. Според обвинението никой от свидетелите не е направил опит да ѝ помогне.

Присъдата на Генов не е окончателна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама