Пускат трамваите по "Графа" преди коледните празници

15:30, 22 ное 18 25 1286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев" е изцяло завършено, положен е релсовият път, контактната мрежа и настилките. В момента се изпълняват довършителни дейности. След като те бъдат завършени ще бъде назначена приемателна комисия от ДНСК, която ще издаде Акт 16 и разрешение за ползване". Това каза заместник-кметът на София Евгени Крусев пред журналисти след заседанието на Столичния общински съвет.

Той посочи, че правят всичко възможно пускането на трамвайното движение да се случи максимално бързо. Крусев не се ангажира с конкретна дата, но допълни, че ще бъде пуснато преди коледните празници.

"Работи се по поетапното и навременно премахване на загражденията по ул. "Граф Игнатиев", въпреки че ремонтът не е приключил", каза председателят на групата съветници от ГЕРБ Малина Едрева.

Калоян Паргов, председател на групата съветници от БСП, посочи, че в следващи подобни проекти, които предвиждат по-дълъг срок на ремонти, трябва да се изработи правен механизъм, така че те да получават компенсации. "Това, че фирмата изпълнител в момента ще им направи цоклите на магазините или някакви дребни ремонтни дейности, не може да компенсира загубите на една голяма част от тях", коментира Паргов.

От БСП поискаха в контактната група, създадена от съветниците от ГЕРБ, да участват представители на всички групи в Общинския съвет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама