Сотир Цацаров: Ще има още обвинени висши политици

10:05, 23 ное 18 / Политика 25 1430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Ще има още обвинени политици”, увери главният прокурор Сотир Цацаров, който беше гост в "Шоуто на Слави".

Водещият Слави Трифонов зададе въпрос знае ли главният прокурор къде и срещу какъв наем живее финансовият министър Владислав Горанов. Трифонов дори представи информация, според която финансовият министър живее в голям апартамент, предоставен му безвъзмездно от бизнесмен, като цената на наема за шест години е над 250 000 евро.

Цацаров обяви, че веднага ще назначи проверка по случая.

Главният прокурор съобщи, че днес ще бъдат съобщени и имената на двамата обвиняеми от "Джи Пи Груп".

Относно казуса „Десислава Иванчева“ Цацаров заяви, че белезници на краката не се поставят от прокуратурата. “Казах на правосъдния министър, че белезниците на краката на Десислава Иванчева са излишни”, отговори Цацаров, който увери, че условията в ареста и в затвора, при които е Иванчева, са като на всяка друга жена-подсъдима или обвиняема. Според Цацаров няма основание бившата кметица на "Младост" да бъде привилегирована, но няма защо и да бъде третирана по-жестоко.

По повод обвиненията на банкера Цветан Василев към Цацаров, обвинител номер 1 каза: „Ако Цветан Василев е давал на някого 100 000 евро на месец, за да ми ги носи, аз го информирам, че не съм ги получавал“.

Цацаров коментира още, че т.нар. голямо дело за КТБ е в съда с внесен обвинителен акт, по това дело за първи път е използвана международна експертиза. "Продължават и другите разследвания, свързани с КТБ. По някои от тях вече има внесени обвинителни актове", добави той. Главният прокурор посочи, че очакванията на политици били делото КТБ да не стига до съд.

“За оградата по границата с Турция имаше сигнал от Елена Йончева. ДАНС прави проверка. Докладът от нея беше в три части. Заключението е, че проектните стойности са необосновано завишени. Има досъдебно производство в специализираната прокуратура. Ако изводите в доклада на ДАНС се потвърдят, ще има обвиняеми министри и областни управители. Никой не може да ни упрекне в липса на обективност по това разследване”, каза Цацаров.

“Никога не съм свързвал, че акциите срещу Баневи, Арабаджиеви и Миню Стайков са насочени към предстоящите евроизбори или за местни органи. Това не е свързано с избори. За първи път от много време видях годни за реализация разработки”, коментира главният прокурор.

“Не се чувствам като личния прокурор на Бойко Борисов, не съм и личният му прокурор”, отговори Сотир Цацаров на въпрос за твърдения от преди години на бившия градски прокурор Николай Кокинов, че Борисов си е избрал Цацаров.

"Депутатите могат да решат много проблеми със закони, които дават възможност за нарушения и престъпления. Никой не ги променя. Например в здравеопазването разследваме неизгодни договори на болници. Но законът ги допуска и никой не прави нищо", каза Сотир Цацаров.

Главният прокурор беше категоричен, че не се страхува от закона "Магнитски", защото това е поредният пропаганден балон.

"Всички трябва да си вършат работата. Прокуратурата не разкрива престъпления, това правят оперативните служби - МВР, ДАНС. Но не мога да отрека, че и в прокуратурата има черни овце. За съжаление, такова е положението и в съда", каза още Цацаров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама