Скотланд Ярд публикуваха нови клипове по случая "Скрипал"

16:30, 23 ное 18 / Свят 25 1224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Скотланд Ярд публикува нови клипове на заподозрени за инцидентите в Солисбъри и Еймсбъри, като поиска от обществеността помощ за по-нататъшното разследване. Това съобщи в четвъртък пресцентърът на Британската полицейска служба, предаде БГНЕС.

Разследването търси свидетели, които биха могли да разпознаят руснаците Александър Петров и Руслан Боширов, заподозрени от британската страна за отравянето на бившия полковник ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.

По-специално, полицията се интересува от изясняването на "един от ключовите моменти", свързани с мястото, където фалшивата бутилка от парфюма на Нина Ричи е била открита. Става въпрос за времето, от момента, когато е била хвърлена на 4 март, до момента, в който е била открита от Чарли Роули. "Ако смятате, че сте виждали розова кутия или бутилка някъде в Солсбъри, моля свържете се с нас", каза Дийн Хайдън, старши координатор на антитерористичното звено на Столичната полиция. "Все още сме решени да идентифицираме и да изправим пред съда всички, които са отговорни за тези безразсъдни действия", добави той.

В първия видеоклип Петров и Боширов са заснети на гарата в Солсбъри, където са пристигнали малко преди обяд на 4 март. Във втория клип заподозрените минават в 11:58 ч. покрай бензиностанция на Уилтън Роуд, разположена близо до къщата на Скрипал.

В третия видеоклип двамата мъже се разхождат по посока на гарата покрай "Фишъртън стрийт" в около 13:00 ч. и преминават през моста по река Ейвън. В един момент Петров се забавя, спира, изважда телефона си и прави снимки. След това двойката продължава по пътя си, обсъждайки нещо с усмивка.

В допълнение към видеозаписите Скотланд Ярд също публикува снимки на три пластмасови части, подобни на компонентите на пулверизатор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама