Разкриха канал за фалшиви стоки от Турция към ЕС

17:00, 23 ное 18 25 1621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивски полицаи разкриха контрабанден канал за разпространение на фалшиви стоки от Турция към страни от ЕС. Спецакцията е проведена във вторник.

Инспектори от сектор “Икономическа полиция” са извършили проверка в офис на куриерска фирма в Пловдив, където е бил установен 41-годишен клиент в момент на изпращане на голяма пратка за Франция, Испания, Германия и Португалия.

В подготвените от мъжа кашони са били открити близо 560 артикула - дънки, якета, спортни екипи, чанти, колани, часовници и други стоки, носещи логата на световно известни търговски брандове. Товарителници с имената на същия изпращач били залепени и върху четири големи чанти, в които се съдържали 28 000 сашета с определена стимулираща хранителна добавка.

В хода на разследването са събрани доказателства, че мъжът е внесъл в страната фалшивите стоки и аптечния продукт от Турция с намерението нелегално да ги разпространи в страни от Европейския съюз чрез куриерската фирма.

Търговецът е бил задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за престъпление срещу интелектуалната и индустриалната собственост. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама