Кога трябва да консумирате всяка храна, ако отслабвате - ЧАСТ 1

15:00, 26 дек 18 25 2463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако спазвате определен хранителен режим, то неминуемо сте си задавали въпрос: кога е най-добре да ядем плодове, ориз или картофи?

Преди да посегнете към любимите си продукти за да запазите здравето и енергията си, вижте нашите съвети.

Тъмен шоколад

 

Горчивият шоколад с високо съдържание на какао съдържа антиоксиданти, благодарение на които ще запазите младостта си за по-дълго време. Също така е отличен източник на магнезий. Така че, за закуска яжте овесена каша с натрошени шоколадови кубчета.

Въпреки това дори и в най-хубавият шоколад има доста калории. Едно кубче съдържа около 30 kcal и както добре знаем, рядко ни е достатъчно само едно. Така че, избягвайте шоколад следобед и късно вечер.

Кога е най-доброто време да ядете плодове?

 

 

Хапването на банани е лесен начин да се "убие" глада. Затова те са подходящи за основна закуска или като част от втората закуска. Те могат да бъдат използвани като допълнение към сутрешната овесена каша. Струва си да ги ядете, защото съдържат много калий, магнезий, калций и фосфор.

Сутринта портокалите също са добър избор. Те хидратират тялото, в същото време са сладки и освежаващи. В допълнение, те са чудесен източник на витамин С. Какво искате повече?

Избягвайте да ядете плодове вечер. По това време тялото има тенденция да забавя метаболизма, така че простите захари, съдържащи се в тях, могат да се превърнат в нежелани килограми.

Това се отнася особено за продукти с висок гликемичен индекс, т.е. банани, дини, грозде.

В допълнение, плодовете могат да причинят подуване, което значително намалява комфорта на съня.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама