Белгийски военен кораб е бил на прицел на два руски бомбардировача

16:00, 26 ное 18 / Свят 25 1137 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кораб на Белгийските военноморски сили (ВМС) в Балтийско море е бил взет на прицел от два бомбардировача Су-24 на руските военновъздушни сили, съобщават медии в Белгия, цитирани от БТА.

Инцидентът е станал в четвъртък миналата седмица. Отбелязва се, че самолетите са прелетели на малка височина и под крилата им е било забелязано въоръжение.

Белгийски военни коментират, че руснаците се държат все по-предизвикателно, а случаят показва на какви действия са способни. Белгийският кораб участва в учения на НАТО от миналата сряда и преди този случай недалеч от борда моряците са забелязали изплуването на руска подводница. Според белгийското военноморско командване подобни действия лесно могат да излязат от контрол.

В описаното опасно сближаване се е намесило командването на втори белгийски военноморски съд, от чийто борд в момента е било направлявано учение по въздушно нападение в сътрудничество с шведските военновъздушни сили. Шведските самолети са били освободени от учебната задача, за да могат да прогонят руските бомбардировачи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама