Лекар осъди Прокуратурата за накърнено име

18:10, 27 ное 18 25 1224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Началникът на родилното отделение в Горна Оряховица д-р Махаил Милатович осъди на втора инстанция Прокуратурата да му плати 40 000 лева неимуществени вреди за накърненото му име от преди 8 години по случая „Бебето във фризера“.

От решението на Софийския апелативен съд става ясно, че Прокуратурата е осъдена заради непремерените изказвания на великотърновски прокурори, огласили информация по случая „Бебето във фризера“.

През ноември 2010 година 17-годишна ученичка от Лясковец ражда преждевременно в горнооряховската болница недоносен плод, който лекарите обявяват за мъртъв и поставят във фризера с биологичните отпадъци. След това се появиха съмнения, че бебето е живо. Замесени бяха четирима лекари от горнооряховската болница. През 2013 година Великотърновската окръжна прокуратура прекрати досъдебното производство срещу медиците за умишлено умъртвяване на новородено.

След този случай родилното отделение е съсипано, коментира д-р Михаил Милатович."Отделението не може да се съвземе. Колегите още не могат да стъпят на краката си. Единият напусна, другият се пенсионира. Останахме от пострадалите двама", добави той пред БНР.

Съдебното решение, с което на д-р Милатович се присъждат 40 000 лева обезщетение, може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама