Българки впечатлиха папа Франциск

15:20, 27 ное 18 / Любопитно 25 1343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поморийската хорова формация "Прима" с диригент Анета Драгнева-Данаилова стана част от третата Международна среща на църковните хорове във Ватикана.

Хорове,  оркестри, както и музиканти от цял свят се срещнаха от 23 до 25 ноември 2018 г. във ватиканската аула "Павел VІ" за III Международна среща на хоровете по повод празника на света Чечилия, съобщава БНР.

Събитието е организирано от Папския съвет, а на него  взеха участие повече от 8000 певци и музиканти от всички континенти. Участниците се срещнаха с папа Франциск на 24 ноември.

Международната среща беше открита с конференция, модерирана от монс. Марко Фрисина, с участието на водещи експерти на сакрална и богослужебна музика. В събота, 24 ноември, конференцията продължи с изказването на монс. Рино Физикела, председател на Папския съвет.

Събитието  беше закрито на 25 ноември в 10 ч. с литургия в базиликата "Свети Петър", предстоятелствана от монс. Физикела. На богослужението  присъстваха всички участващи  в срещата певци. Трите дни  завършиха с  неделната молитва "Ангел Господен" на площад "Свети Петър" с папа Франциск за празника "Христос, Цар на Вселената".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама