МВР проверява сигналите за побой над 17-годишен младеж в Сандански

07:50, 28 ное 18 25 1400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областната дирекция на МВР в Благоевград проверява дали е упражнено насилие над 17-годишен младеж при инцидент в Сандански от 23 ноември вечерта, въпреки че предполагаемият потърпевш не е подал жалба, съобщи старши комисар Николай Хаджиев. 

По информация от полицията младежът е криминално проявен за кражби и наркотици, предаде БНР.

Полицията описва инцидента като хулиганска проява на група младежи-джудисти, които са били на спортен лагер в Сандански. Заради буйната реакция на младежите по повод забележка, едно от момчетата е било отведено в полицията, където продължило да се държи агресивно. Срещу него е образувано бързо производство за дребно хулиганство и съдът му е наложил мярка надзор от Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

"При проверката се оказва, че някои от лицата са с криминални регистрации за престъпления против собствеността и ползване, държане и разпространение на наркотични вещества. В процес на изясняване на тези факти и обстоятелства едно от лицата продължава с агресивното си поведение и не се подчинява на разпорежданията на полицейския орган, в резултат на което то е задържано и отведено в Районното управление в град Сандански", обясни заместник главният-секретар Георги Арабаджиев. 

БСП изрази съмнения за полицейски тормоз и превишаване на правата от страна на РПУ-Сандански и настоя за пълна проверка на инцидента.

От левицата са получили сигнал от Конфедерацията за защита на правата на децата за инцидент в петък вечер в Сандански, където четири деца – на 17 и 13 години, влизат в конфликт с цивилен полицай, който в момента не е бил на работа. След около пет минути пристигат три полицейски коли и пребиват едно от децата. 

„Разбрах, че детето със сигурност се е държало предизвикателно, но със сигурност не е налитало на бой. Каквото и да е направило това дете, то можеше да бъде арестувано, за да бъдат приложени всички законови мерки срещу него. Тук става дума за над 20 рани, които съдебният лекар всъщност е отбелязал“, заяви депутатът Антон Кутев. 

От БСП питатаха има ли превишаване на правата на полицаите и какви мерки МВР ще предприеме.

„Факт е, че според разказите на децата детето е било бито веднъж пред тях самите. Те самите имат и малки клипчета и записи на част от случващото се. Така след това този 17-годишен младеж е бил бит и в самото районно“, допълни Кутев.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама