Заловиха 34-годишен, мамил в социалните мрежи с евтини самолетни билети

12:10, 28 ное 18 25 3753 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заловиха 34-годишен, мамил в социалните мрежи с евтини самолетни билети. Разследването е осъществено от служители на ГДБОП и ГДНП под наблюдението на прокуратурата.

Според първоначалните данни измамникът е действал като активен блогър, представял се с друга самоличност и предлагал онлайн закупуване на билети за самолет на изгодни цени за екзотични дестинации - Сингапур, Банкок, Мексико и САЩ. Жертви на изгодните оферти станали част от приятелите му в социалните мрежи, с някои от които е контактувал от години.

Схемата по която действал била следната – първоначално започвал с продажба на по-евтини самолетни билети, когато клиентите оставали доволни от услугата, им предлагал пакетна оферта, за която едва по-късно потребителите установявали, че е фиктивна. Особено активно мъжът е „работил“ от края на 2016 г. до август 2017 г.

След 24-часовото му полицейско задържане, той е привлечен като обвиняем за измама – престъпление по чл. 210 от Наказателния кодекс. Мярката му за задържане е удължена до 72 часа, а работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама