Златев: Марешки да покаже как формира цената на горивата

14:25, 30 ное 18 / Икономика 25 1465 Topnovini
1

"Нека Веселин Марешки да покаже как формира цената на горивата в неговите бензиностанции". Това призова Валентин Златев, председател на Българската петролна и газова асоциация на семинар в Стара Загора, цитиран от БТА.

"В Българската петролна и газова асоциация сме изчислили, че разходите за продажба на горива по бензиностанции са между 24 и 27 стотинки на литър гориво и не знам защо Веселин Марешки твърди, че тези разходи са между 3 и 7 стотинки на литър", заяви Златев.

"По наши данни за продажбата на един литър гориво плащаме между 6 и 8 стотинки за амортизации, 8 стотинки за заплати, 6 стотинки разходи за бензиностанциите, 3-4 стотинки транспортни разходи и по една стотинка за нефтобазите", посочи още той.

"Бих искал да знам как фирмите на Веселин Марешки успяват да вместят тези разходи в рамките на 3-7 стотинки, че и да му остане една печалба от литър гориво", допълни Златев.

"Нашите бензиностанции работят средно с 14 души персонал, нека неговите да са с по пет души и разходите му за труд да са 4 стотинки на литър, но и тогава сметката не излиза", пресмята още Валентин Златев.

"Ако Марешки доставя горива на по-ниски цени ние сме готови да ползваме същите доставчици", заяви Златев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.