Ричард Клайдерман вече е във Варна за финала на световното си турне

16:24, 30 ное 18 / Култура 25 1830 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ричард Клайдерман пристигна на Летище Варна за своя голям концерт в събота в Двореца на културата и спорта, с който ще сложи финал на световното си турне. Най-продаваният пианист на планетата ще празнува заедно с почитателите си край морето своите 40 бляскави години на сцената.

След вълнуващ концерт, който докосна сърцата на феновете в София снощи, Рицарят на романтичното пиано пристигна във Варна с емоционалната нагласа за още по-сърдечно преживяване. Заедно с него в Mercedes S класа се качи неговият мениджър композиторът и продуцент Оливие Тусен и лимузината се отправи към Rosslyn Dimyat Hotel Varna, където за Клайдерман е подготвен VIP апартамент.

Клайдерман идва със специална Юбилейна програма, съставена от тотални хитове и нови композиции, с които празнува 40-годишната си сценична дейност. Сред композициите ще чуем пиеси на двамата композитори, които изстреляха в звездна орбита кариерата на Клайдерман от самото начало - Пол де Сеневил и Оливие Тусен. Ще има и специално подбрани аранжименти на филмова музика – с теми от „Ново кино Парадизо“, „Титаник“, „Междузвездни войни“, „Имало едно време в Америка“, „Мисията невъзможна“. За пръв път във Варна ще чуем в изпълнение на Клайдерман темата от „La La Land“, както и потпури от руски хитове.

Ще звучат теми от Париж, както и вечната „Балада за Аделин“ – запазената марка на французина, с която той преобърна отношението на няколко поколения към пианото. Очакваме и традиционния жест към българската публика – „Хубава си, моя горо“ – тема, която Клайдерман обикна и включи в програмите си от няколко години насам. Заедно със звездата на сцената в Зала Конгресна ще бъдат музикантите от Оркестъра на Classic FM Радио.

Началото на концерта е от 19:00. Влизането в Зала Конгресна става от 18:00, когато отваря и специалният Винен бар, който ще работи също и по време на 20-минутния антракт и ще предостави на публиката на концерта възможност да разнообрази преживяването си като опита добри вина от Варненския регион.

Деликатният французин влезе в историята на съвременната музика с пионерската си мисия да популяризира пианото. Неговият New Romantic стил накара публиката от цял свят да мечтае повече. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска. Ричард Клайдерман отбелязва 40 години фантастични на сцената със световно турне, което в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка. Част от него са и българските му концерти – първо в София и след това във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама