Обявиха най-лошите работодатели в света за 2018 г.

19:00, 04 дек 18 25 2093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международната конфедерация на профсъюзите обяви списък с най-лошите работодатели в света за 2018 г., съобщават от КНСБ. Списъкът включва шест американци, южнокорейски, австралийски, южноафрикански, френски и ирландски изпълнителни директори.

В него присъстват имената на Джеф Безос от „Amazon”, Винсънт Болор от „Bolloré”, Иван Гласенберг от „Glencore”, Дара Косровшахи от „Uber”, Лий Кун от „Samsung”, Дъг Макмилън от „Walmart Inc.”, Майкъл Оари от „Райънер”, Уил Шу от „Deliveroo”, Арне Соронсън от „Marriott International” и Харви Уайнстийн, бивш изпълнителен директор на "Weinstein Company" и основател на "Miramax".

„Десет мъже, чиито компании имат глобален отпечатък, са избрани за анкетата през 2018 г. заради злоупотребите с правата на работниците и техните дейности, които подкопават интересите на трудещите се", каза Шаран Бъроу, Генерален секретар на МКФ.

Всеки, който иска може да гласува за най-лошия работодател на годината до 6 декември 2018 г. на https://congress2018.ituc-csi.org/worst-boss.

Гласуването за най-лошия шеф в света бшее проведено за първи път през 2014 г. Тогава спечели Джеф Безос от Amazon.

„Краткият списък на срама представлява едни от най-лошите злоупотреби с корпоративната власт - тактики срещу съюза, заплащане под минималната работна заплата, избягване на данъци, корупция, експлоатация на работници, нарушения на правата на човека и унищожаване на околната среда. Ще се борим като световно съюзно движение, за да променим правилата, за да защитим правата на работниците и да сложим край на корпоративната алчност ", допълни Бъроу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама