„Kiss“ се прощават с феновете в последно турне

16:20, 04 дек 18 / Любопитно 25 1445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската рок-група "Kiss" обяви своето световно турне „Краят на пътя“ ("End Of The Road") за прощално, напускайки сцената „на върха на своята форма“. Такова изявление направи китаристът Томи Тайър в интервю за ТАСС.

В рамките на турнето, което започва през януари 2019 г. групата ще гостува на 11-ти юни в Санкт Петербург и на 13-ти в Москва.

"Джийн, Ерик, Пол и аз решихме, че групата ни все още е добра и все още можем да правим мощни представления. Но концертите ни са все по-трудни от физическа гледна точка, отколкото например на „Rolling Stones“ или Пол Макартни. Затова искаме докато все още сме във върхова форма да направим финалното си шоу най-доброто", каза Тайър.

Музикантът припомни, че основателите на групата - вокалиста Пол Стенли и баскитариста Джийн Симънс - са на около 70 години и обясни, че именно те искат да сложат край на кариерата си.

Според Тайър сега членовете на групата активно се подготвят за бъдещо турне, което трябва да бъде най-голямото в историята на „Kiss“. Шоуто ще използва нова пиротехника, а сет-листата ще включва най-добрите парчета в 45-годишната история на групата.

Самият Тайър не възнамерява да сложи край на музикалната си кариера. "Аз съм по-млад от останалите момчета в групата, може би ще работя с „Kiss“ по някакъв друг начин", каза той, добавяйки, че работи с групата от 25 години, не само като китарист.

Освен това, китариста планира да участва в проекти на други групи. "При всички случаи дейността ми ще бъде свързана с музика и развлекателната индустрия", каза той.

Групата „Kiss“ е създадена през 1973 г. в Ню Йорк. Музикантите са известни със своите ярки сценични образи, включващи специфичен грим, както и с грандиозни концертни шоута. По време на 45-годишната си история, екипът е продал над 100 милиона копия от албумите си. Сред най-популярните песни на „Kiss“ са „I Was Made for Lovin' Yo“, „Strutte“ и „Black Diamond“.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама