Защо да подарим книга за Коледа?

19:40, 06 дек 18 / Любопитно 25 1199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Коледа наближава, а много хора все още се чудят какво да купят като подарък на близките и приятелите си. Книга като подарък може да бъде доста добър вариант поради седем причини, пише френският сайт "Лизе", цитиран от БТА.

Първо, когато подарявате на някого книга, все едно му подарявате пътуване до различни краища на света или дори в паралелни вселени. Освен това му давате възможност за среща с невероятни персонажи, изживяващи още по-невероятни истории. Понякога чрез книгата човек има възможност и да се впусне в опасни приключения. И всичко това като си остане у дома, удобно седнал на фотьойла си, с котката си в скута.

Второ, книгата се смята за много личен подарък. Чрез нея човекът, който я подарява, иска да каже на онзи, на когото я подарява: "Това ми харесва и искам да го споделя с теб". Когато пък подаръкът е книга, за която онзи, който я получава, е говорил на онзи, който я подарява, това показва способност да се вслушваш в другите.

Трето, подарявайки книга, човек демонстрира и какъв интелектуалец е, защото чете. Ако пък подари книга, за която всички говорят, това показва колко готин е, защото е в крак с времето.

Четвърто, не бива да се забравя, че книгите не струват скъпо в сравнение с пръстен или електроуред.

Пето, подарявайки книга, вие "подарявате" на другия любов към културата. Американско изследване показа, че хората, които четат за удоволствие, са по-склонни от другите да посещават музеи или концерти.

Шесто, подарената книга говори, че сте загрижен за здравето на другия. Много изследвания установиха, че четенето е от полза за здравето. То стимулира паметта и намалява стреса, а има също и положителен ефект върху съня.

Седмо, ако не друго, книгата, получена като подарък, може да послужи като добро средство за самоотбрана, в случай че човек си има вземане-даване с агресивни или досадни хора.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама