Започна дело срещу кмета на Шабла заради злоуботреба с евросредства

13:00, 06 дек 18 25 1657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Добричкия окръжен съд започна наказателно дело срещу кмета на Шабла Мариян Жечев, обвинен за неправомерно усвоени европейски средства за реконструкция на градския стадион, съобщи БТА. Проектът е с подкрепата на Програмата за развитие на селските райони.

Според окръжната прокуратура Мариян Жечев е представил на 13 ноември 2015 година в качеството си на кмет пред Регионалната разплащателна агенция на Държавен фонд "Земеделие" неверни сведения за изпълнени строително-монтажни работи по проекта, за да получи средства в размер на 525 488 лева без ДДС, предоставени от фондовете на Европейския съюз. Обвинението твърди още, че към 21 декември същата година вече са били получени 267 836 лева от заявените средства. Неверните данни се съдържали в заявка за окончателно плащане и приложените към нея документи. Прокуратурата е описала неизпълнените строително-монтажни работи в 86 позиции.

Не мога да се чувствам виновен, а обектът, за който се твърди,че не е завършен, има функционална самостоятелност. Градският стадион вече домакинства на редица състезания, включително и на контролен мач на футболния отбор на "Динамо"-Москва с тима на Балчик, каза кметът на Шабла пред журналисти в кулоарите на съда.

В днешното разпоредително заседание съдът реши да не бъде променяна мярката за неотклонение на обвиняемия - "подписка", и по делото да бъдат призовани 40 свидетели и три вещи лица. Следващото съдебно заседание е насрочено за 17 януари, когато ще бъдат разпитани първите десетима свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама