Тази вечер ще светне една от най-големите елхи у нас

12:30, 07 дек 18 / Любопитно 25 1321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Светлините на една от най-големите елхи от нас ще грейнат тази вечер в град Трън.

Елхата е висока 24 метра, като всяка година расте с по един метър, предаде БНР.

Сред изненадите за предстоящите коледни и новогодишни празници в крайграничния град е и сурвачка с дължина 4 метра, която се изработва в местното читалище "Гюрга Пинджурова". Сурвачката е от дрянови пръчки, при направата й са използвани един килограм вълна, сушени чушки, орехи, кестени, пуканки, сушени плодове, кравайчета, парички и др. Тя ще бъде изложена на откритата сцена на читалището на 14 декември, когато в Трън ще бъде открит Коледният базар.

Светлините на Коледната елха на Добрич ще бъдат запалени от кмета на Добрич Йордан Йорданов на 7 декември от 17.00 часа на площад „Свобода“. Вече трета година символът на Коледа е живо дръвче, което е високо 12 метра и ще блесне с над 4000 хиляди разноцветни лампички, украшения и сребърни гирлянди, съобщиха от общината.

И тази година малчуганите ще се радват и ще могат да запазят красиви спомени до светещи триизмерни шейна и елен. Дядо Коледа ще пристигне на площада и ще е гост на детското тържество, за да отвори сърцата на всички за предстоящите светли празници. За да провокира въображението на децата, община Добрич организира и тази година конкурс за коледна картичка.

Най – оригиналните картички ще бъдат изпратени като коледно пожелание до партньори на общината и дипломатически мисии. Целият месец декември е изпълнен с много коледни концерти, изложби и събития, които не само ще допринесат за празничната атмосфера, но и ще разкрият магнетичния дух на Рождество Христово.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама