Удължават срока за конкурса за най-атрактивна коледна украса в Търговище

15:45, 07 дек 18 25 1520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До 16 декември се удължава срокът за участие в конкурса за най-атрактивна коледна и новогодишна украса на домове в Търговищко. За населените места срокът остава до 10 декември, съобщиха организаторите от администрацията на кмета на общината Дарин Димитров. 

Заявките на селата и кварталите трябва да бъдат подадени от кметовете или друг представител на съответното населено място в отдел "Канцелария и стопанско обслужване" на Община Търговище.

Наградите са 500 лв. за първо място, 200 лв. за второ и 100 лв. поощрителна награда. Премията трябва да се използва за обогатяване на украсата или за закупуване на парково и друго обзавеждане или оборудване, така че придобивката да се ползва от селото или квартала.

Гражданите, които участват в конкурса за външна коледна украса на домовете си, трябва да подадат име, адрес, телефон и да изпратят снимки на обекта, участващ в надпреварата. Победителят ще получи предметна наградата на стойност 200 лв. Предвидена е и поощрителна предметна с равностойност 100 лв., припомнят организаторите. 

Комисия, назначена със заповед на кмета Дарин Димитров, ще обходи населените места и адресите, за които има подадена заявка, и ще определи победителите.

Призьорите ще бъдат обявени преди Коледа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама