Вицепрезидент на ЕК: Крайно време е България да бъде приета в Шенген

19:25, 08 дек 18 / Политика 25 1627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейската комисия докладва за напредъка в България по механизма за сътрудничество в Шенген. Вицепрезидентът на комисията Франс Тимерманс заяви, че България е готова за Шенген и смята, че е крайно време страната да се включи в споразумението.

Доклад на ЕС разгледа напредъка постигнат през изминалата година, за да отговори на последните 17 препоръки, дадени от Комисията в доклада от януари 2017-а година, и отбелязва положително усилията и решимостта на България да изпълни тези препоръки. Комисията е убедена, че България, ако следва сегашната положителна тенденция, ще може да изпълни всички останали препоръки и по този начин ще преизпълни плана си.

Тимерманс обясни, че като кандидат за шеф на ЕК предизвикателството пред него и цялата левица е да даде надежда на хората от ЕС, да им покаже, че може да има съюз, който е честен и справедлив не само за тези, които са вече успешни, но и за тези, които са социално слаби и се борят за оцеляване.

Трябва да дадем надежда на хората, да разберат, че този ЕС е много отворен и политиците имат отговорността да се погрижат за техните страхове и притеснения, допълни Тимерманс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама