Внесоха протестна декларация срещу отнемането на българчета в Норвегия

13:00, 10 дек 18 25 1851 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представители на българската общност в Норвегия внесоха протестна декларация срещу незаконното и брутално отнемане на наши деца в Скандинавската държава. Това е станало преди няколко дни в град Кристиансан.

Валентин Желев - админ на българската общност в Норвегия, Александър Желев - също админ и Николай Николов - председател на "Асоциация на бащите в България", входираха декларация от 7 страници. Те я предоставиха на шефовете на БАРНЕВЕРН в Кристиансан - Моника Брюнер и Хайди Салвесен.

В една от точките в декларацията те информират норвежките власти, че българският народ е много чувствителен на тема грубото отнемане на деца от родителите и тяхното насилствено асимилиране.

"България е била 500 години под османско робство. Османците са отвличали български деца, за да ги направят еничари, но дори и тогава османците са били много по-човечни и милозливи от сегашните норвежки бюрократи - отнемали са само по едно дете на многодетно семейство", се казва в изявление на асоциацията.

На срещата в офиса на БАРНЕВЕРН българската общост поиска да се договорят методи за съдействие от страна на България при случаи с наши деца в Скандинавската държава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама