Деца с увреждания участват в коледен базар със свои изработки

17:10, 10 дек 18 / Общество 25 594 Topnovini
1

Младежи с умствени увреждания от Защитеното жилище в село Лиляк продават ръчно изработени сувенири на Коледния базар в Търговище. Щандът им е отворен от днес и се радва на интереса на жителите и гостите на областния център. 

В Защитеното жилище за лица с интелектуални затруднения в търговищкото село са настанени осем младежи. Тук те изграждат социални и трудови умения и навици, които да им помогнат да водят самостоятелен и пълноценен живот. В продължение на месеци младите хора са влагали сили и въображение, за да сътворят изложените за продан сувенири. 

"Какво по-хубаво от това да купиш ръчно изработени картичка или дребен подарък от благотворителен базар. Подкрепяш кауза и получаваш красив сувенир", казват социалните работници в Защитеното жилище, които са помагали на младежите с идеи в изработката на изделията. 

Младите хора предлагат свои стоки за седма поредна година на Коледния базар. Парите от продажбите те ще вложат в закупуване на нови материали, каза за БТА управителят на Защитеното жилище Антония Маринова. 

Павилионът на младежите ще остане до 21 декември.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.