Деца с увреждания участват в коледен базар със свои изработки

17:10, 10 дек 18 25 1741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежи с умствени увреждания от Защитеното жилище в село Лиляк продават ръчно изработени сувенири на Коледния базар в Търговище. Щандът им е отворен от днес и се радва на интереса на жителите и гостите на областния център. 

В Защитеното жилище за лица с интелектуални затруднения в търговищкото село са настанени осем младежи. Тук те изграждат социални и трудови умения и навици, които да им помогнат да водят самостоятелен и пълноценен живот. В продължение на месеци младите хора са влагали сили и въображение, за да сътворят изложените за продан сувенири. 

"Какво по-хубаво от това да купиш ръчно изработени картичка или дребен подарък от благотворителен базар. Подкрепяш кауза и получаваш красив сувенир", казват социалните работници в Защитеното жилище, които са помагали на младежите с идеи в изработката на изделията. 

Младите хора предлагат свои стоки за седма поредна година на Коледния базар. Парите от продажбите те ще вложат в закупуване на нови материали, каза за БТА управителят на Защитеното жилище Антония Маринова. 

Павилионът на младежите ще остане до 21 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама