Майките на деца с увреждания станаха “Човек на годината“

15:10, 10 дек 18 25 1190 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Родителите на деца с увреждания получиха голямата награда "Човек на годината" 2018 на Българския хелзинкски комитет. Наградите, по традиция, се връчват в Международния ден за правата на човека, който светът отбелязва днес.

Председателят на комитета - Красимир Кънев, определи действията на майките през 2018-та като „най-масовата правозащитна  акция за последните години“.

"Това, което нас ни събираше през цялото време е да правим това, което трябва, това, което имаме на място, на което сме поставени. Направихме много, но не е всичко и ще продължим", заявиха майките.

Това е 12-тото издание на наградите Човек на годината. От Хелзинкския комитет връчиха още една награда, подгласна на голямата  - тя беше дадена на Българския фонд за жените за дейността им в защита на жените, претърпели домашно насилие.

Награди бяха връчени още в шест категории, сред които Журналист на годината, Активист на годината, приз за постоянство и храброст и др. Наградата журналист на годината спечели Димитър Стоянов от сайта "Бивол".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама