Евгени Крусев излезе от следствието като обвиняем (ОБНОВЕНА)

15:05, 11 дек 18 25 1132 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият заместник-кмет по транспорта на София Евгени Крусев се сдоби с обвинение за длъжностно престъпление заради ремонта на улица "Граф Игнатиев". Следовател му е наложил мярка за неотклонение "подписка".

На влизане в Националната следствена служба (НСлС) Крусев заяви, че е спокоен и че се е ръководил единствено от интересите на общината и на града.

"Нито едно решение не е взимано еднолично. Винаги съм се ръководил от мнението и от компетентността на експерти и нито едно решение не е взимано от никого еднолично”, заяви бившият зам.-кмет, цитиран от БГНЕС.

Няколко минути по-късно той излезе от свледствието, където му повдигнаха обвинение за длъжностно престъпление заради ремонта на трамвайния релсов път на "Граф Игнатиев".

Според прокуратурата Крусев трябва да отговаря за това, че е нарушил служебните си задължения, като е променил условията на обществената поръчка за ремонт на столичната улица "Граф Игнатиев".

"В постановлението за привличане на обвиняем не се твърди да са настъпили каквито и да е вредни последици, а че са могли да настъпят", заяви адвокатът на Крусев Менко Менков. Според него тепърва вещо лице ще установява за какви щети става дума.

От прокуратурата по-късно съобщиха, че обвинението е за престъпление по служба, от което могат да настъпят значителни вредни в размер на 5 028 354 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама