Ученици от Пазарджик помагат за операция на 2-годишно дете

16:00, 11 дек 18 / Общество 25 395 Topnovini
1

Ученици от Спортното училище в Пазарджик организираха благотворителен базар, за да помогнат за операцията на 2-годишния Димитър Ганев от града, пише ''Монитор''.

Момченцето страда от много рядко генетично заболяване-Синдром на Аперт и се нуждае от интервенции. Митко е изключително жизнено, весело и усмихнато дете. За родителите си Борис и Пенка Ганеви е истински герой. В началото на тази година е претърпял първата си операция в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Реконструкцията на лицето е направена от френски медици. По-голямата част от цената е поела Здравната каса, на семейството се наложило да доплати 1 200 лева.Предстоят обаче нови интервенции за отстраняване на деформации. Терапията трябва отново да се води от чуждестранни специалисти, тъй като в страната ни заболяването е изключително рядко.

За момента не се знае точно каква сума ще е необходима за пълното излекуване на момченцето. Дни преди Коледа възпитаниците на Спортното училище изработиха коледни сувенири, сурвачки и картички, а със средствата от продажбата им ще помогнат на семейството на 2-годишния Митко. Момичетата и момчетата от Спортното училище за втора поредна година отварят сърцата си за добротворство в навечерието на Рождество Христово, за да зарадват някоя изстрадала душа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.