Горски във Варненско задържаха три каруци с незаконни дърва за огрев

14:59, 11 дек 18 25 1082 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Масирани проверки за незаконна сеч извършват горските стражари във Варненско. При обход на горите са задържани три каруци с дървесина без необходимите документи за произход.
Едната от каруците и натоварените в нея 0,5 куб. м дърва за огрев са конфискувани на територията на ДГС „Варна”. За нарушението са съставени акт и три констативни протокола.
Каруца с незаконно добита дървесина е задържана и в обхвата на ДЛС „Шерба”, където са съставени два акта. С други два акта и четири констативни протокола са приключили рутинните проверки на територията на ДГС „Провадия”. Там горските стражари също са конфискували каруца и транспортираните в нея 0,5 куб. м дърва за огрев.
За изминалата седмица във всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 675 проверки. 116 от тях са на обекти за добив на дървесина, 133 – на превозни средства, 426 - на физически лица, от които 329 са ловци, а трима - любители на риболова.
В рамките на отоплителния сезон контролът е още по-засилен, като най-интензивни са проверките на местата с висока концентрация на нарушения, отбелязват от СИДП и апелират при съмнения за нередности или инциденти в горите гражданите да подават сигнали на телефон 112.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама