Звезден рожденик: Франк Синатра

09:20, 12 дек 18 / Любопитно 25 1070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На днешната дата през 1915 г. в Хоубоукън, Сащ, се ражда Франк Синатра.

Франсис Албърт Синатра е американски актьор и певец от италиански произход. Той е известен с прозвищата The Voice (Гласът) и Ol' Blue Eyes (Старите сини очи). Като певец Синатра дебютира през 1937 г. и записва първата си плоча в Балтимор. Има възможността да работи с първокласни оркестри и аранжори: Хари Джеймс, Каунт Бейзи, К. Джоунс, Бъди Рич, Били Мей и Нелсън Ридъл. Неговата популярност продължава 60 години.

На 26-ата церемония по връчване на наградите „Оскар“ Синатра печели статуетката в категорията за най-добра мъжка поддържаща роля за изпълнението си в класиката „Оттук до вечността“ (1953) на режисьора Фред Зинеман.

Познат е като филантроп. Помага на Джуди Гарланд, включително когато е във финансови затруднения.

Първата жена на Синатра е Нанси Барбато. От нея има три деца. През 1951 г. се жени за холивудската легенда Ава Гарднър. Неговото име се свързва с едни от най-красивите жени на неговото време – Марлене Дитрих, Лорен Бекол, Лана Търнър, Мерилин Монро. През 1960 г. среща Мия Фароу. Той е на 45, а тя на 20 години. Женят се през 1966 г., но две години по-късно се развеждат. Последната му съпруга е Барбара Маркс, с която остава до края на живота си.

Макар че през целия си живот той отрича каквато и да е връзка с мафията, след неговата смърт на 14 май 1998 г., се намират безспорни доказателства в документи на ФБР, които сочат наличието на такива връзки. Освен това през целия си живот той е в компанията на принцове, крале и президенти.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама