Прокуратурата разследва виновниците за блокирана улица в Асеновград

09:10, 12 дек 18 25 1063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура в Асеновград започва проверка за установяване на самоуправство по случая със заградена улица в града, предаде БНР. 

Телена мрежа и бетонна ограда вече дни наред блокират улица "Сливница", теренът е отцепен от собствениците на имота и така е възпрепятстван единственият достъп на хората до домовете им, реагират потърпевшите. По скандалния казус вчера те са депозирали и две жалби до прокуратурата.

Протестите на жителите от квартал "Христо Ботев" в града срещу застрояването на терена са отпреди половин година, а реакциите на хората бе заради решение на Общинския съвет, с което мястото се променя от зеленина в парцел за застрояване. 

Заради гражданското недоволство на свое заседание през лятото местният парламент отмени това решение. Въпреки, че предстоят процедури по отчуждаване, бетонирането на улицата и ограждането на имота отново скандализираха асеновградчани, които настояват на предстоящото заседание следващата сряда общинските съветници да вземат решение за незабавно започване на необходимите процедури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама