Шакира плати 14,5 милиона евро, за да погаси задълженията си

17:30, 12 дек 18 / Свят 25 1392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Популярната колумбийска певица Шакира заплати на данъчната служба на Испания 14,5 милиона евро, за да погаси задълженията си към фиска за периода 2012-2014 г., съобщи вестник "Периодико", цитиран от ТАСС и БТА.

Поп звездата беше заподозряна в укриване на данъци. Въпреки издължената сума от 14,5 милиона евро, прокуратурата на град Барселона продължава подготовката на иска срещу Шакира за укриване на данъци. Ако нейният случай стигне до съда, погасяването на задълженията ще бъде в нейна полза.

Шакира живее в каталунската столица заедно със защитника на футболния клуб "Барселона" Жерар Пике от 2011 г. Съгласно испанските закони гражданин, който пребивава на територията на страната над шест месеца, автоматично става данъчно задължен към пиренейското кралство. Това означава, че лицето е длъжно да плаща данъци върху всички свои доходи, включително и върху тези, получени от чужбина. Следствието не изключва, че Шакира е давала вид, че живее на Бахамските острови, за да избегне плащането на данъци в Испания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама