Жената, паднала в шахта без капак в Пловдив, остава в тежко състояние

10:10, 13 дек 18 25 1142 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

75- годишната жена, която във вторник вечер падна в необезопасена при ремонт шахта в центъра на Пловдив е в тежко състояние. Тя е със счупен крак и счупена ръка и е претърпяла операция. А общината и фирмата строител твърдят, че не са виновни. 

Пешеходката вървяла по тротоар на улица „Стойчо Мошанов” малко след смрачаване и изведнъж пропаднала в необезопасена шахта. Районът е оживен, защото на улицата се намират голям брой жилищни сгради. Хората твърдят, че е било въпрос на време да се случи най-лошото.

От фирмата изпълнител твърдят, че капакът на шахтата, в която е паднала жената, е откраднат. Капаците на десетки шахти в района липсват, предаде Нова телевизия. Подобна е ситуацията и на още няколко съседни пресечки в ремонт, през които ежедневно минават коли и пешеходци. 

Полицейски служители са направили разпит на служители от строителната фирма, които е трябвало да обезопасят шахтите след приключване на работния ден. Обяснението на фирмата е, че шахтата е била обезопасена в края на работния ден, но по неизвестни за тях причини, ограждението било премахнато и така се е стигнало до инцидента. Близо денонощие след пропадането на жената, ситуацията на улицата се промени частично. Цялата улица е осеяна с ровове и неравности, а малко след като показахме какво е състоянието, на шахтите се появиха капаци.

Според хората от района, ремонтът на улицата тече вече половин година. От Община Пловдив отказаха да застанат пред камера и заявиха, че вина за случилото се носи изцяло изпълнителят на ремонта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама