Оригинални или заместващи части и консумативи?

14:01, 13 дек 18 / Любопитно 25 1330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В областта на авточастите и консумативите има толкова много митове и легенди, че е почти невъзможно да се намери еднозначен отговор.

Автомобилните производители използват външни компании за производството на почти всички компоненти в автомобилите си и често сключват партньорства с производители на консумативи, които препоръчват. Не е трудно да се досетим, че тази възможност е обект на особено внимание от всеки автомобилен бранд, защото в първите няколко години от живота на всеки нов модел, голяма част от печалбите са именно в резервните части и консумативите.

Ако разгледате www.avtochastionline24.bg  и след това сравните цените на частите и консумативите в някой от оторизираните представители на големите марки лесно ще видите за колко различни цени става дума.

Като цяло можем да разделим авточастите и консумативите на два големи раздела - оригинални и заместващи.

Оригиналните се предлагат от оторизираните дилъри, произведени са от избрания от марката доставчик и носят логото на дадения автомобилен бранд. Качеството в повечето случаи е задоволително високо, както и цената. 

Заместващите части и консумативи или т.нар. афтър маркет са произведени от външни компании, по точни спецификации, не носят логото на дадената автомобилна марка и много често вършат същата работа като оригиналните и са на много по-добра цена.

Също така повечето от застрахователите използват именно заместващи части за обслужване на щетите по автомобилите.

Все по-актуална става темата за гаранцията на частите. В повечето случаи става дума за между 3 и 6 месеца или за определен пробег в зависимост от конкретния детайл.

В световен мащаб ясно се оформя следната тенденция - повечето нови автомобили се купуват с финансиране, което ангажира клиента с оторизираните представители в рамките на гаранцията, която е около 5-6 години и повечето части в този период са оригинални.

След това обаче заместващите части и консумативи имат огромен превес заради задоволителното качество и много по-добрите цени.

Консумативите и най-вече двигателните масла често се предлагат на много различни цени от много търговци.

Важно е да проверите точната спецификация на маслото за вашия автомобил и да се убедите в репутацията на търговеца, който ви предлага продукта. Разгледайте внимателно опаковката и за предпочитане купете малки разфасовки по 1 л. Ако пазарувате онлайн, разгледайте внимателно сайта на търговеца и потърсете признаци, че дадената компания е доказана на пазара.

Не се учудвайте от големите разлики в цените. Отделете от времето си, разгледайте внимателно , ще се учудите колко добри сделки може да намерите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама