„Булгаргаз“ поиска запориране на сметките на ТЕЦ Враца, Плевен и Бургас

09:30, 14 дек 18 25 2723 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Булгаргаз" е поискала запориране на сметките на топлофикациите във Враца, Плевен и Бургас, които й дължат общо 53 млн. лева. За дружествата във Враца и Плевен това вече трябва да е факт.
 
Пред БНР изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов успокои, че подаването на газ към топлофикациите няма да спре и потребителите няма да останат без парно в средата на зимата.
 
"Булгаргаз" освен на тези три топлофикационни дружества доставя природен газ и на газоразпределителни дружества - големи индустриални консуматори, и затова погасяването на всяко едно задължение в срок е гаранция за доставките за всеки един клиент. Плащането от всички клиенти ще гарантират една спокойна зима", заяви той.
 
Николай Павлов допълни, че се очаква стабилизиране на цените на газа: "Нашата цена се определя по формула, ако гледаме напред във времето пред тези цени на алтернативните на природния газ горива ще се стабилизира цената. Към настоящия момент е рано да се каже, но при запазване на цените едва ли би имало увеличение".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама