Моята 2018: Жени Калканджиева

11:00, 25 дек 18 / Любопитно 25 2599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В поредицата ни "Моята 2018" помолихме няколко популярни българи в различни сфери да ни разкажат как премина годината за тях и какво очакват от 2019 година.

Днес ни гостува Жени Калканджиева - най-успешно представилата се в световен конкурс „Мис България“, класирала се в десетката на „Мис Свят“, президент на модната агенция „Визаж Моделс Груп“, участник във "VIP Brother" през тази година.

Eто как отговори на въпросите ни тя.

1. Най-хубавото нещо, което ми се случи през 2018 г.?

- Това са иновациите, които помагат да бъде съхранена природата. Зелената енергия, зелените технологии, които навлизат все повече в живота ни.

2. Най-големият ми успех тази година е?

- Осъществих програма за младежи към Министерство на младежта и спорта. Спечелих по един от проектите, насочен към възпитаване на здравословен начин на живот сред младите хора.

3. През изминалата година останах изключително впечатлена от?

- От младите хора, успели в различни области. И в науката, и в изкуството, и в културата. Радва ме фактът, че фирми на млади хора печелят проекти. Впечатлена съм от техните постижения. Тази година се вижда наистина, че младите хора у нас искат да просперират, да се развиват.

4. Какво място за живеене стана светът през тази година и защо?

- Аз съм човек родолюбец, националист, но и човек на планетата. За мен светът е едно забързано място, в което комуникациите са супер развити. Човек може да се свързва по всяко време с точки в целия свят и да работи. Един общ дом. Днес съм тук, след няколко часа мога да съм на другия край.

5. Ако бях политик, щях да ..?

- Да се замисля малко повече на тема образование, избирам българското, развитието на регионите. По-малките градове се обезлюдяват, има безработица. Бих развила здравеопазването, зелената индустрия. Но най-вече българското производство. Родният бизнес трябва да има преференции.

6. През годината ме накара да се чувствам горда като българка...?

- Българските спортисти – момичетата от художествената гимнастика, Григор Димитров, Адриан Андреев, Петър Стойчев…

7. Най-голямото разочарование на 2018 г. е...?

- Отношението на политиците към майките на децата с увреждания. Мисля, че те са преживяли достатъчно, за да бъдат обиждани и с подобно отношение.

8. Смятам, че за личност на годината трябва да бъде обявен?

- Водолазът Михаил Заимов, който пръв сигнализира за изтичането на мазут в Черно море от потъналия кораб „Мопанг”.

9. Ако трябва да обобщя годината в една дума, то тя ще е?

- Вдъхновяваща. Поставих началото на много нови проекти, които ще видите през 2019-а.

10. През Новата година очаквам?

- Всички проекти, с които съм се захванала, да бъдат успешни, лихвите в банките да не се вдигнат, да не ни увеличат тока… Очаквам да е по-спокойна в световен мащаб.

11. А лично на мен ми предстои?

- Много нови неща, нови предизвикателства.

12. За Новата година пожелавам на всички…

- Да не се страхуват да мечтаят, да си поставят високи цели, да бъдат постоянни. Много любов, топлина, спокойствие, късмет, щастие, позитивно мислене!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама